Πως δουλεύουμε

Μελισσοκομία με παράδοση και ποιότητα

Πως όμως αλήθεια ξεκινάει η χρονιά του μελισσοκόμου? Ας κάνουμε  μια σύντομη επισκόπηση.

Το Α και το Ω στο επάγγελμα μας είναι  τα μελίσσια. Ως εκ τούτου πρώτο και κύριο  μέλημα μας είναι να εξασφαλίσουμε την υγεία τους όλο το χρόνο και πρωτίστως το χειμώνα όταν οι κλιματολογικές συνθήκες και συγκεκριμένα το ψύχος μπορούν να απειλήσουν τη ζωή του μελισσιού.

Εφόσον το  μελίσσι είναι υγιές και δυνατό μας ανταποδίδει την φροντίδα που του δώσαμε, την άνοιξη όταν και  γίνεται ιδιαίτερα δραστήριο και η κάθε μέλισσα μετατρέπεται σε έναν ανεξάντλητο εργάτη.

Ωστόσο η μελισσοκομία είναι μια δυναμική και διαδραστική  διαδικασία και έτσι  δεν μπορούμε να αφήσουμε τίποτα στη τύχη ούτε να εφυσηχαστουμε στην εργατικότητα των μελισσιών.

Μαζί λοιπόν  με τις μέλισσες αναλαμβάνουμε  και εμείς δράση κατά τη διάρκεια της άνοιξης. Καταρχήν, ξεκινάμε με την  προσεκτική  επιλογή μέλισσότοπων ,οι οποίο βρίσκονται αυστηρά μακριά από χωματόδρομους και καλλιεργήσιμα  εδάφη, για  να διασφαλίζεται η αγνότητα του περιβάλλοντος όπου τα μέλισσοσμήνη τρέφονται.

Αφου  εντοπίσουμε το ιδανικό περιβάλλον τοποθετούμε τις γυροπαγίδες για να ξεκινήσουμε την συλλογή της  γύρης.

Επίσης την άνοιξη κάνουμε τα πρώτα βήματα για την τη συλλογή των μελιών της εποχής και ταυτόχρονα αναπτύσσουμε τα βασιλοκύτταρα με σκοπό την παραγωγή βασιλικού πολτού και την εκτροφή των βασιλισσών του μελισσιού.

Ακόμα, εφόσον  υπάρχει χρόνος στην διάθεση μας  προχωράμε στην προσεκτική συλλογή της πρόπολις. 

 

Στο Μελοπωλείο, η τέχνη του μελιού εξελίσσεται σε μια παράδοση τριών δεκαετιών, προσφέροντας προϊόντα απόλυτης αγνότητας και φυσικής προέλευσης

Η Τέλεια Συνύπαρξη: Μελοπωλείο και Μέλισσες

Δίνοντας ,λοιπόν, έμφαση στην τοποθεσία όπου το μελίσσι τρέφεται και παρακολουθώντας στενά όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας ώστε να επέμβουμε όπου και όποτε είναι αναγκαίο , πετυχαίνουμε  ένα αξιοπρεπές και  σωστό αποτέλεσμα.

Απόδειξη σε αυτό είναι οι μακροχρόνιοι πελάτες μας οι οποίοι προτιμούν τα προϊόντα μας για τριάντα και πλέον χρόνια και μας εμπιστεύονται γνωρίζοντας ότι ανεκαθεν κινούμασταν στο χώρο της μελισσοκομίας με γνώμονα την ποιότητα και όχι την ποσότητα των προϊόντων μας.

Μαλιστα, η αυτοπεποίθηση  και η σιγουριά μας  για την ανωτερότητα των προϊόντων μας μας οδήγησε ακόμα πιο μακριά στο να κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα και να προβάλλουμε τα προϊόντα μας στο εξωτερικό.

Συμμετείχαμε και συμμετέχουμε  σε διεθνείς εκθέσεις αγροτικών προϊόντων, ανταλλάξαμε απόψεις γύρω από τις τεχνικές της σωστής μελισσοκομίας, γνωρίσαμε τα προϊόντα και τα κριτήρια παραγωγής  άλλων χώρων για τα αγαθά του πρωτογενή τομέα πρωτίστως όμως διαφημίσαμε τα ελληνικά προϊόντα.

Συνδυάζοντας την νέα επιχειρηματικότητα με την προσήλωση στις πατροπαράδοτες αρχές και στα μυστικά της επιτυχημένης παραδοσιακής  μελισσοκομίας όπως τα κληρονομήσαμε από τους παππούδες μας η εταιρία μας έχει τη δυνατότητα να προσφέρει μια ποικιλία προϊόντων απ’ όπου το καταναλωτικό κοινό μπορεί να επιλέξει. Έτσι ,λοιπόν, ανάλογα με τις προτιμήσεις του καθενός η εταιρία Melopolio διαθέτει όλα τα είδη μελιών από όλη την Ελλάδα καθώς και πλήθος άλλων εκλεκτών και ακατέργαστων  μελισσοκομικών  προϊόντων τα οποία χαρίζουν υγεία, ευεξία και μακροζωία.

 

Προσοχή στη Φύση, Αγάπη στο Μέλι

Συγκεκριμένα, διατίθεται μέλι από θυμάρι, μέλι  από έλατο (βανίλια, κόκκινο και μαύρο) από τις περιοχές της Πελοποννήσου, της Θεσσαλίας και της Δυτικής Ελλάδας, ποικιλία ανθόμελου από όλη τη Ελλάδα, μέλι ερείκης από διάφορες νησιωτικές περιοχές, την Βόρεια και Δυτική Ελλάδα  και την Ήπειρο,  μέλι κουμαριάς  από περιοχές της Πελοποννήσου και της Ηπείρου, μέλι πορτοκαλιάς από περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και της Αργολίδας, μέλι από ευκάλυπτο από την περιοχή της Πελοποννήσου, μέλι ακακίας παράγεται από τη περιοχή της Κοζάνης, το  μέλι από Χαρούπι από περιοχές της Πελοποννήσου και της Κρήτης, μέλι καστανιάς από τις περιοχές της Βόρειας  Ελλάδας και της Αρκαδίας, 

μέλι από βαμβάκι από περιοχές της Θεσσαλίας και της Βορείου Ελλάδος, μέλι από πεύκο από περιοχές της  Χαλκιδικής, της Εύβοιας και της  Τρίπολης, μέλι από ασφάκα και από μέλι από Τζέρο/Δένδρο από  περιοχές όλης της Ελλάδας και τέλος  μέλι από ηλιοάνθη από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Από την μεγάλη γκάμα μελιών μας δεν λείπουν το μελί με κηρύθρα και το μελί με ξηρούς καρπούς. Παράλληλα, διαθέτουμε τα προϊόντα της μέλισσας με τη μεγαλύτερη βιολογική άξια  για τον άνθρωπο όπως είναι ο βασιλικός πολτός και η πρόπολη (είτε σε υγρή πόσιμη μορφή είτε σε παστά). Εκτός όμως από τα αμιγώς μελισσοκομικά προϊόντα η εταιρία μας διαθέτει και άλλα προϊόντα ολιστικής διατροφής όπως διάφορα βότανα, διαφόρους ξηρούς καρπούς (αμύγδαλο,καρύδι,φιστίκι), γλυκά του κουταλιού βαλσαμελαιο και άλλα.

Τέλος, ορισμένα από τα πιο δημοφιλή προϊόντα μας είναι τα δίκη μας παράγωγης  κρασία, το  ρακόμελο,  το τσίπουρο και το  πετιμέζι.

Σεβασμός στην παράδοση, προσήλωση στην ποιότητα

Όπως είδατε η εταιρία μας διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων και σίγουρα ο καθένας επιλεγεί ανάλογα με τις προτιμήσεις του το μελί της αρεσκείας του.

Εάν ωστόσο, κάποιος έχει την επιθυμία να δοκιμάσει όλα τα είδη μελιού που διαθέτουμε και να εναλλάσσεται ανάμεσα στις γεύσεις η εταιρία μας προτείνει την εκ περιτροπής κατανάλωση όλων των ειδών μελιού στην διάρκεια του χρόνου και προτρέπει ανάλογα με τον μηνά να καταναλώνετε και ένα συγκεκριμένο είδος.

Έτσι λοιπόν δεν υπάρχει πιο ιδανικός τρόπος να ξεκινήσετε την χρονιά σας από το να καταναλώσετε μελί ελάτου το όποιο βοήθα ιδιαίτερα εκείνους που εχουν στομαχικές διαταραχές ή στοματό-φαρυγγικά προβλήματα.

Τον δεύτερο μήνα του χρόνου καταναλώνουμε ένα ευχάριστο μίγμα μελιού ελάτου και ειρίκης.

Τον τρίτο μήνα  τρώμε καστανομελο  και το τέταρτο το ανοιξιάτικο μέλι ειρικης.

Η πρόταση μας  για τον μήνα Μάιο είναι το χαρουπομελο και αντίστοιχα  για τον  μήνα Ιούνιο ένα δυναμωτικό μίγμα από μέλι ελάτου και κουμαριάς. Καθώς βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού ο έβδομος μήνας  προσφέρεται για την κατανάλωση θυμαριού ενώ για τον όγδοο μηνά εμείς θα προτείναμε το ιδιαίτερο μελί πορτοκαλιάς.

Υποδεχόμαστε το φθινόπωρο και τον μηνά Σεπτέμβριο με το χειμερινό ρείκι ενώ καθώς ο καιρός παγώνει τον Οκτώβριο κάλο θα ηταν να καταναλώσουμε μελί από θυμάρι συνδυασμένο με ξηρούς καρπούς εποχής.

Εφόσον , ο χρόνος πλησιάζει στο τέλος του για τον μηνά Νοέμβριο θα σας προτείναμε την κατανάλωση μελιού από πεύκο ή ευκάλυπτο ενώ θα αποχαιρετούσαμε τον παλιό χρόνο τρώγοντας βαμβακόμελο.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ